MS Zorg Nederland

Het MS netwerk is 14 april gestart met een multidisciplinaire regiobijeenkomst in het Diaconessenhuis in Leiden. Er is gesproken over de bijscholingsdagen ter voorbereiding van het netwerk oktober 2013. Er bleek redelijk veel onvrede over de inhoud van de dagen, met name het gebrek aan praktische toepassing binnen de eerste-lijns fysiotherapie aangaande MS. Verder is de nieuwsbrief en de digitale poli van belang om te volgen. In het najaar 2014 kunnen we starten met de eerste monodiciplinaire bijeenkomst voor fysiotherapeuten. Het beklimmen van de Mont Ventoux als sponsoring juich ik toe maar laat ik aan mij voorbij gaan dit jaar.

24 juni onze 2e bijeenkomst gehad, geïnventariseerd waar we als therapeuten behoefte aan hebben. De meest voorkomende vraag was of er meer bekend is over het effect van belasten tijdens training. Wat is de goede maat van belasting? Een vraag die niet alleen voor MS geldt, maar ook door een gezonde sporter gesteld wordt. Alleen luistert deze nauwer bij MS. Te veel geeft uitputting, te weinig geeft geen verandering. Eind van dit jaar wordt hier verder over gesproken.

Inmiddels ben ik het MS-congres en 2 lokale bijeenkomsten verder. Er is veel kennisoverdracht mogelijk via het MS netwerk en de MS verpleegkundige van het Alrijne ziekenhuis. Helaas heb ik momenteel periodiek een MS patiënt, waardoor ik mijn aandacht concentreer op andere gebieden van de fysiotherapie en haptotherapie zoals hieronder vermeld.

Direct een afspraak maken?

Wat klanten zeggen

"Ik voel mij vrij en weer dichterbij mijzelf als ik een behandeling haptotherapie heb ondergaan, daar doe ik het voor"

"Ik ben mij de hele dag bewust van mijn ontspannen rug en benen"

"Voor het eerst bewust gevoeld dat ik ruimte inneem, dat de ander niet tegen mij opbotste in de drukte"