Haptotherapie Zoeterwoude

Haptonomia, al sinds 2000 specialist in Haptotherapie met een moderne, ideaal gelegen locatie te Zoeterwoude, kort langs de Rijndijk tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. De praktijk is kleinschalig, wijkgericht, zonder wachtlijst en er wordt, indien nodig, aan huis behandeld.

In de Haptotherapie ervaart en/of leert de client:

  • In contact te komen met zijn/haar gevoelens (angst, verdriet boosheid, onzekerheid, vreugde)
  • De gevoelsmatige wisselwerking tussen zichzelf en anderen te begrijpen en te beleven
  • Zijn/haar basisveiligheid en vitaliteit te herstellen en verder op te bouwen
  • Een balans te vinden tussen voelen en denken, tussen doen en zijn

Praktische invulling: In een intakegesprek wordt samen gezocht naar de kernpunten van de hulpvraag. Na 3 sessies wordt samen beslist of de therapie past en wordt een plan en periode van behandelen afgesproken. Deze periode kan enkele maanden tot een jaar zijn.

Haptonomia-Haptotherapie-Zoeterwoude-03

Wat is Haptotherapie?

De aanraking neemt een grote plaats in de behandelingen. Via de aanraking van het lichaam kan duidelijk worden hoe iemand in het leven staat, hoe iemand geblokkeerd of geremd is, wanneer iemand uit zijn evenwicht is.

Leren luisteren naar het eigen lichaam en dat wat je voelt serieus nemen, je bewust worden van de signalen die het lichaam afgeeft, luisteren naar lichamelijke behoeften, ben je moe, heb je honger of dorst. Hele gewone zaken, waar we maar al te vaak aan voorbij gaan.

Haptonomia te Zoeterwoude maakt gebruik van de inzichten van de haptonomie en wordt gegeven door speciaal opgeleide therapeuten.

Haptonomie houdt zich bezig met voelen, aanraken en lichamelijk contact en houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven en de gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen.

Letterlijk: Hapsis betekent in het Grieks: tasten of voelen. Nomos betekent leer.

Aanraken, voelen en lichamelijk contact zijn nog steeds beladen onderwerpen. Mensen in de Westerse maatschappij raken elkaar weinig aan. Lichamelijk contact is toegestaan in de privesfeer of heeft een duidelijke functie zoals in de medische onderzoeken en in verzorgende beroepen.

Aanraken is een natuurlijke beweging en is voor de emotionele ontwikkeling van een kind belangrijk. Naast eten en drinken heeft een kind en de volwassene aanraking nodig als levenskracht, troost en erkenning.

Tarieven Haptotherapie

De kosten voor een behandeling Haptotherapie zijn € 90,- inclusief BTW voor een behandeling van een uur en worden direct verrekend na de behandeling.

Afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering kan vaak een deel van de kosten worden vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Waar kunt u Haptonomia Haptotherapie te Zoeterwoude vinden

Kort langs de Rijndijk tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Parkeren is gratis en voor de deur.

Stadhouderslaan 3
2382 BA Zoeterwoude
Telefoon: 06 10 59 40 32
Email: info@haptonomia.nl

Openingstijden Zoeterwoude

Woensdag en donderdag
Overige dagen op aanvraag

Direct een afspraak maken?

Wat klanten zeggen

"Ik voel mij vrij en weer dichterbij mijzelf als ik een behandeling haptotherapie heb ondergaan, daar doe ik het voor"

"Ik ben mij de hele dag bewust van mijn ontspannen rug en benen"

"Voor het eerst bewust gevoeld dat ik ruimte inneem, dat de ander niet tegen mij opbotste in de drukte"

Links

AGB Codes

Persoonlijke code: 90026362
Praktijkcode: 90070148