GES Nieuws

Per maart 2015 zijn we in het centrum voor gezondheid gestart met de GES, een initiatief van Zorg en Zekerheid, bestaande uit een 1e-lijns geïntegreerde samenwerkingsvorm tussen de huisarts, POH, apotheek en fysiotherapeut.

Hierbij krijgen patienten met chronische klachten, in dit geval diabetes ll en chronische hart- en vaatklachten, aandacht in een carroussel m.b.t. hun levensstijl, medicijnen en beweeggedrag. De bevindingen worden besproken in het MDO-overleg, waardoor mensen intensiever gemonitord worden en stimulans krijgen om veranderingen door te voeren.

Dit is nu een half jaar bezig en m.i. zinvol omdat de aandacht voor de chronische klachten kan bijdragen aan verbetering van levensstijl, in mijn gebied in de Nederlandse norm van bewegen uit te drukken, waar aan mensen zouden moeten voldoen om hun gezondheid te bevorderen en ze te wijzen op diverse beweeggroepjes en programma’s.

Daarnaast vind ik het persoonlijk prettig om aan tafel te zitten met de verschillend disciplines en onze bevindingen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Direct een afspraak maken?

Wat klanten zeggen

"Ik voel mij vrij en weer dichterbij mijzelf als ik een behandeling haptotherapie heb ondergaan, daar doe ik het voor"

"Ik ben mij de hele dag bewust van mijn ontspannen rug en benen"

"Voor het eerst bewust gevoeld dat ik ruimte inneem, dat de ander niet tegen mij opbotste in de drukte"